Yamuna Szenzitív Hidratáló Arckrém

csütörtök, december 22, 2016


Egy könnyen beszerezhető, mindenmentes hidratáló krémet kerestem, mert elfogyott a Mizon Ultra Suboon arckrémem, és jó esetben is 2 hét kellett volna, hogy ideérjen. Drogériák azonnal kilőve, a maradék reményem a Yamuna volt, jókat olvastam a szenzitív termékcsaládról, pont glamour-napi akció volt, szóval kipróbáltam.

Termékleírás: Az érzékeny bőrűek számára kifejlesztett arckrém kollagént tartalmaz, amely kímélően segít puhává és hidratálttá varázsolni a bőrt. Továbbá kétféle hyaluronsavval gondoskodik a bőr feszességének, rugalmasságának megőrzéséről, folyadékmegőrző képességének megtartásáról. A krém alapja egy sheavajból, kókuszolajból és babassu olajból álló kompozíció, ami segít megelőzni a bőr kiszáradását, valamint nyugtatja az irritált bőrt.

Illat/állag/kiszerelés: 50 ml-es tégelyes kiszerelésben kapott helyet a krém, aminek annyira nem örülök, mert hiába használom csak tiszta kézzel és csak itthon, akkor is hajlamosak apró szöszök belekerülni. A papírdoboz, amiben elhelyezkedik nagyon egyszerű és mutatós, akinek kedve van ki is színezheti. Illata abszolút nincs szerencsére, az állaga pedig a könnyed és a krémes között van valahol félúton.

Összetevők: bőrpuhító, hidratáló, bőrápoló, vízmegkötő, bőrkondicionáló összetevőket tartalmaz. A lista vége felé megtalálható a benzyl alcohol is, ami nagy mennyiségben szárítja a bőrt, de mivel az INCI végén van így nem tűnik vészesnek.


Tapasztalatok: Reggelente szoktam használni, alapvetően kombinált a bőröm, de van amikor különösen száraz. Eleinte önmagában használtam, könnyen kenhető, hamar beszívódik és jól hidratál, de időnkén hajlamos egy picit ragacsos tapintást hagyni maga után és fullasztani a bőrt. Azt is megfigyeltem, hogy nap közepére már zsíros a bőröm és fényesedik tőle, túl sok a bőrömnek és emiatt a mitesszerek számát is növeli. Ellenben abszolút nem szárít és nem is irritál, önmagában nem nyugtatja a bőrt. Kevés kell belőle, szóval sokáig elég. Ha a Benton Snail Bee Essence-el használom keverve, akkor hatásosabbak és ez a krém sem bizonyul soknak, nem fullaszt. Ez akkor jó megoldás, ha épp elfogy a hidratálónk és sürgősen kell másik, viszont ha nem létszükség, akkor annyira nem takarékos megoldás, mert mindenképpen hozzá kell tennem valami mást. De kifejezetten száraz bőrűeknek tudom ajánlani, nekik valószínűleg be fog válni és mivel nagyon nehéz rendelés nélkül hozzájutni mindenmentes krémekhez, ezért egy jó alternatíva.

Beszerezhető a Yamuna üzletében (Jászai tér) vagy online a webshopjukból, 2799 Ft-os áron (ami mondjuk az Ultra Suboon-hoz képest drágább és kevésbé jó, de az INCI-t tekintve még mindig azt mondom, hogy megéri).


Milyen hidratáló krémet használtok?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék