Jó fizikai fényvédő Koreából?

hétfő, április 25, 2016


A rendszeres hámlasztás miatt be kellett szereznem egy fényvédőt a köztes időszakra is, ezúttal egy koreai darabra esett a választásom, aminek szépek az összetevői és olcsó is, így megérte tenni vele egy próbát.

A mai teszt alanya az Innisfree The Minimum Sun Cream SPF25 PA++, aminek már a neve is utal a minimalista INCI-re: Titanium Dioxide (fizikai fényvédő), kövér porcsinkivonat (gyulladáscsökkentő, magas C, E-vitamin és omega-3 zsírsav tartalmú), sebgyógyító és bőrpuhító összetevők. Nem tartalmaz illatanyagokat, hátrányos hatású alkoholt és semmilyen más irritáló összetevőt. Hypoallergén, 90,9% természetes összetevővel.

Forrás: kremmania.hu

Mivel fizikai fényvédőt tartalmaz csak, ezért érzékeny bőrűek is bátran használhatják, elméletileg száraz/normál bőrre készült, az enyém kombinált, így a véleményemet ehhez mérten olvashatjátok. Egyszerű papírdobozban érkezik, a tubus 40 ml-es, pattintós kupakkal, teljesen higiénikus és táskabarát kiszerelés. Az egyetlen dolog, amit nehezményezek, hogy elvileg felbontástól számítva 3 hónapon belül fel kellene használni, ami nekem legalábbis elég szűkös időkeret, nálam ennyi idő alatt nem fogy el, ettől függetlenül szerintem még nyugodtan lehet használni utána is pár hétig.


Az állaga viszonylag sűrűbb, fehér színű krém, ennek ellenére könnyen el lehet oszlatni az arcbőrön, nem hagy maga után fehér réteget, nem irritál, nem csípi a szemem stb. és hidratál is. Általában úgy használom, hogy előtte használok egy másik kifejezetten zsíros bőrre való hidratálókrémet is és utána jön ez, időnként ez a dupla kombináció soknak bizonyul, de sokszor így tökéletes, jól hidratál, nem nehezíti el és nem fullasztja a bőröm. Néha fényes lesz tőle a arcom, de gond nélkül lehet rá sminkelni. A krém 25-ös fényvédő faktort tartalmaz, ami számomra tökéletesen elég, nyáron is SPF30-at szoktam használni, egyáltalán nem kell megijedni, nincs akkora különbség egy SPF30 és egy SPF50 faktorszámú krém között (az előbbi a káros napsugarak 96.6%-t, utóbbi pedig a 98%-át szűri ki). A SPF szám az UVB védelem értékét mutatja meg, míg a PA jelzés mögötti + jelek az UVA védelem értékét.

Nyárra lehet, hogy keresni fogok valami mást, ami könnyedebb a kombinált bőrnek, de ettől függetlenül nagyon szeretem használni, kényelmes és szuper olcsó is - INNEN tudjátok megrendelni (megbízható eladó). Száraz/normál/kombinált és érzékeny bőrűeknek is jó szívvel tudom ajánlani, mert a gyors lejárati idején kívül semmi negatívumot nem tudok róla mondani.


Milyen fényvédőt használtok?
Egész évben használtok fényvédőt, vagy csak nyáron és hámlasztás esetén?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék