2 módszer, ha tartósan szép manikűrre vágysz

vasárnap, március 16, 2014



Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki jobban szereti, ha tartósabb a körömlakkja és nem kell - rosszabb esetben - naponta újra lakkozni. Ez nem csak akkor lehetséges és akkor szakszerű, ha műkörmöshöz vagy manikűröshöz megyünk. Bárki el tud készíteni magának otthon egy tartós manikűrt, persze csak a megfelelő előkészületekkel. Erre fogok most 3 módszert megosztani Veled, lépésről-lépésre.


 Az első módszer a gél-lakkozás:

Amire szükség van hozzá: körömreszelő, homokolt buffer, spray vagy nail prep, savmentes primer, alapozó gél-lakk, átlátszó gél-lakk, színes gél-lakk, fixáló folyadék, körömápoló olaj, szálmentes törlő és persze UV vagy LED lámpa.

1. lépés: Kezet mosunk szappannal, hogy a kezünk és a körmeink tiszták legyenek.
2. lépés: Formára reszeljük a körmeinket, feltoljuk a körömágybőrt.
3. lépés: A homokolt bufferrel felbolyhozzuk a körmeink felszínét (felesleges durva körömreszelővel szétreszelni), a keletkezett port eltávolítjuk, majd a spray vagy nail preppel fertőtlenítjük a körmeinket.
4. lépés: Miután megszáradtak a körmeink mindegyikre savmentes primert viszünk fel vékonyan, ez elősegíti a gél-lakk tapadását. Ezután már ne érjünk a körmeink felszínéhez és a bőrünkre se kerüljön belőle.
5. lépés: Miután megszáradt ez a folyadék vékony rétegben felkenjük az alapozó gél-lakkot, majd 2-3 percre betesszük az UV lámpába.
6. lépés: Ezután jöhet a színes gél-lakk, amit szintén vékonyan viszünk fel, ha 1 rétegben nem fed elég jól, akkor miután lámpáztattuk szintén 2-3 percig, felvisszük még egy rétegben.
7. lépés: Egy átlátszó gél-lakkot viszünk fel a körmeinkre, szintén 2-3 percig lámpázunk.
8. lépés: Fixáló folyadékot öntünk egy szálmentes törlőre és ezzel áttöröljük a körmeinket, így fixáljuk a lakkunkat.
9. lépés: Körömápoló olajjal ápoljuk a körömbőrünket.

Ezután készen is vannak a körmeink, nem kell félni, hogy belenyúlunk valamibe és legalább 2-3 hétig tartós marad. Fontos, hogy egyik előkészítő lépést se hagyjuk ki, mert fertőzést okozhat és ronthat a körmök tartósságán is. A lakkozásnál figyelni kell, hogy ne vegyünk fel túl sok lakkot, és a körmeink éleit is lakkozzuk.

A második módszer:

Ez a módszer is nagy részt gél-lakkozás, viszont ebben az esetben használhatjuk a sima körömlakkjainkat is a színes gél-lakkok helyett. A fent leírt módszert kell alkalmazni, azzal a különbséggel, hogy a színes gél-lakkok helyett két réteg átlátszó gél-lakkot használunk. Miután befejeztük a folyamatot, a sima körömlakkunkat használhatjuk és mivel nem a saját körmünkre fogjuk használni, hanem a gél-lakkra ezért tartósabb lesz és bármikor lecserélhetjük, ha meguntuk.

Remélem hasznos ötletekkel szolgáltam Neked, szerintem jobban megéri egyszer beruházni erre a néhány kellékre, mint rendszeresen műkörmöshöz járni. Azoknak ajánlom, akik szeretik a tartós körömlakkot, valamint van türelmük és némi kézügyességük elkészíteni.


 BrillBird smaragd és len szín reklámkampány
(Saját kép)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék